v.v.Langweer

Welkom!

Alhoewel het nieuwe seizoen 2021-2022 reeds is begonnen, hebben we nog even een korte terugblik, inzake het afscheid van de trainers Joop Braber en Guido Pen. In juni kon er nog net een partijtje "onderling" worden gespeeld en even gezamenlijk worden afgesloten.

Thewes Hoekstra (huisfotograaf v.v.Langweer) verzorgde weer als van ouds dat er genoeg op de gevoelig plaat kwam. Bij "Foto's en Verslagen" vindt u een collage van een aantal foto's. Veel plezier met het bekijken van deze "terugblik".

ATTENTIE!!


Bestuur v.v.Langweer


Sfeerbeelden zaterdag 25 mei 2019 tijdens de PenaltyBokaal en de wedstrijd v.v.Langweer 1 - LUCKY AJAX#EenmetHeerenveen Tour in Joure: kom jij ook langs?

Als lid van vv Langweer ben je natuurlijk fan van onze eigen mooie vereniging. Grote kans dat je daarnaast ook supporter bent van sc Heerenveen. Van deze profclub is SJO RVLC sportief partner. Op donderdag 18 juni komt sc Heerenveen met de #EenmetHeerenveen Tour bij jou in de buurt, in Joure. Wanneer je vorig seizoen een seizoenkaart had, ben je hier van harte welkom.

Je hebt het vast meegekregen. Met de #EenmetHeerenveen Tour trekt sc Heerenveen door de provincie om supporters te bedanken voor het verlengen van hun seizoenkaart(en) of hen te vragen dit alsnog te doen. Omdat het voor de club onmogelijk is alle seizoenkaarthouders thuis te bezoeken, organiseert sc Heerenveen in samenwerking met onder meer SJO RVLC een lokaal verlengmoment.

Uitnodiging via de mail
Het verlengmoment in Joure is uitsluitend bedoeld voor seizoenkaarthouders die hiervoor persoonlijk via de mail zijn uitgenodigd. Dit om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Bij de stand kunnen de uitgenodigde supporters hun seizoenkaart(en) verlengen en betalen, of – wanneer er al verlengd is – een presentje halen. Check je mail voor de exacte informatie.

Natuurlijk zorgt sc Heerenveen bij het verlengmoment voor een passende entourage. Enkele spelers en iemand van de staf schuiven aan. Wie dat zijn, blijft nog even geheim. Daarnaast is de Supporters Service present voor vragen en de Feanstore met mooie clubartikelen.

 

Met verlengen steun je ook SJO RVLC
Met het verlengen van jouw seizoenkaart(en) van sc Heerenveen kun je ook SJO RVLC helpen. Wanneer je je seizoenkaart(en) verlengt en bij het bestelproces een speciale actiecode invoert, gaat van het bedrag 10 euro naar SJO RVLC. Samen winnen we meer! 

   Tweede helft actieperiode sponsorloop sc Heerenveen

Eind februari zijn onze jeugdspelers gestart met de actie voor een sponsorloop bij sc Heerenveen, partner van RVLC. Twee weken later moesten we de actie helaas pauzeren vanwege de coronamaatregelen. Inmiddels zijn deze maatregelen gelukkig weer wat versoepeld en daarom willen we alle deelnemers nu alsnog de kans geven om deze actie af te maken. 

Onze jeugdspelers maken met deze actie kans op mooie prijzen (www.sponsorloop.nl/rvlc/prijzen), waaronder de wedstrijd van je leven bij sc Heerenveen. Een unieke kans dus! Daarnaast is deze actie natuurlijk ook goed voor onze club, want de opbrengst gaat naar RVLC! 

Tweede helft

Een sponsorloop bij het Abe Lenstra Stadion is helaas nog niet mogelijk. Deze zal daarom plaatsvinden bij één van onze moederverenigingen, op ZATERDAG 22 AUGUSTUS! 

Maar voordat het zover is gaan we eerst warmlopen: we gaan eerst nog 2 weken met z'n allen op zoek naar sponsors voor de actie! De actieperiode wordt hervat op vrijdag 19 juni en duurt tot de zomervakantie (t/m vrijdag 3 juli). Alle deelnemers die in maart al begonnen zijn krijgen hierover bericht. 

Nog niet aangemeld?

Jeudspelers die zich nog niet hebben aangemeld kunnen nog steeds meedoen (t/m O11). Ga hiervoor naar www.sponsorloop.nl/rvlc (zelf link intoetsen!)

Sponsors kunnen zich vanaf 19 juni weer aanmelden via de actiepagina's van onze jeugdspelers. Iedereen mag sponsor worden: familie, buren enz. Betalen gaat via internet, wel zo gemakkelijk.

Wij wensen alle deelnemers alvast veel succes en veel plezier met het vervolg van deze actie!

Benedenstaand een foto impressie van de uitwedstrijd tegen AVV op Terschelling, om de titel van de 1e periode, welke recht geeft op het spelen van nacompetitie, voor een plaats in de 4e klasse. Deze impressie is gemaakt door Thewes Hoekstra.
Met in totaal 45 personen, spelers,begeleiders,supporters togen wij naar Terschelling. Al vroeg wachtte de bus het gezelschap op bij cafe t Wapen van Langweer. Nadat een ieder een bakkie leut had gehad van Jetze, stapten we in. De sfeer was ontspannen, behalve Janneke was natuurlijk wat gestressed,..zij had immers de groepstickets. Dus alles moest kloppen!..nou..dat ging haar de verdere reis dus prima af!


Na een prima busrit werden we afgezet bij de haven van Harlingen. De stemmen kwamen langzamerhand los, en de voetbalpraat werd luider. Eenmaal op de boot naar Skylge werden strategische plaatsen bezet, om ff gezellig te kletsen. Een hapje en drankje werden genuttigd, en hier en daar een soepje/broodje.


Op het eiland aangekomen, konden we redelijk snel naar de bus, welke overigens wel gewoon op het gangbare schema vertrok, en ook langs alle busstops ging, waardoor er een soort "site-seeing" sfeer ontstond. Echter, toen er ook nog eiland bewoners langs de route gingen instappen, werden degene die zaten volledig qua uitzicht geblokkeerd door de vele staande personen. Met een volbepakte en warme bus ging de reis door de dorpen, en na een kleine 20 minuten was daar eindelijk het veld in zicht. Ousedobe, wat vast zo iets betekent als "onze badkuip". Maar goed, ik ben maar Amsterdammer van geboorte, dus de vertaling laat misschien te wensen over. Maar gezien het zwarte reclamebord van die andere badKUIP club, zal het wel kloppen.
De wedstrijd was vermakelijk, maar niet hoogstaand. Maar daar heb je dan ook 2 teams voor nodig. Ik durf te stellen dat we zelfs een maatje te groot waren voor AVV, maar konden dat niet direct in cijfers uitdrukken. Na een 0-2 ruststand, begon de 2e helft wat (onnodig) zenuwachtig. En de gastheren konden zowaar iets terug komen. Echter na de 3 doelpunten die in een paar minuten volgden na de 1-2, was het helemaal gedaan met AVV. De uiteindelijke eindstand 2-6 was een schrille afspiegeling van de realiteit, want er werden nog vele kansen aan de kant van Langweer gemist, om er een monsteruitslag van te maken. Al met al dus een verdiende overwinning, die helemaal paste in de heerlijk dag die we met elkaar beleefden.(ondanks de regen)

Na diverse foto's van de winnende ploeg, konden de spelers onder de douche, en de supporters zagen in de kantine nog net even Max 4e zien worden in de Grandprix. De papagaaiensoep werd rijkelijk geschonken!

Vanaf deze plaats een groot compliment voor Joop en zijn gehele ploeg, met het bereiken van dit resultaat, en ook vanwege de manier waarop een ieder zich voorbereidde en gedragen heeft. Dit ondanks dat er ook spelers teleurgesteld moesten worden, door geen speeltijd te krijgen, vanwege het grotere aantal wissels. Maar iedereen snapte dat dit in het belang van het team was. Grote klasse!

Rond 16.25uur werden we weer opgepikt door de stadsdienst van het eiland, en vervoerd naar de haven. Omdat een ieder graag in de "kroeg" van de boot wilde, werden er soms bijna sprintjes getrokken om daar maar als eerste aan te komen. In een enkel geval lukte dit ook, maar deze meneer had dan ook maar weinig bloed meer in zijn alcohol. Gauw bijtanken!..en dat lukte prima in de bijna 2 uur aan boord.Zonder wanklank was de sfeer erg gezellig aan boord, met afwisselende muziek en voldoende drank, deed het de tijd omvliegen. Eenmaal aangekomen in de haven van Harlingen konden we weer van de boot. Het viel op dat velen wat onwennig de eerste stapjes weer aan wal maakten. Ze schommelden nog wat...maar dat kan ook een andere reden hebben gehad.

De partybus wachtte ons op, en de stemming zat er weer snel in. Maar dat verwacht je dan ook in een partybus. Vlak voor het arriveren in de thuishaven Langweer, werd er nog even een sanitaire noodstop gemaakt. Naar wij dachten voor een paar mensen, maar binnen 10 seconden, stond er een rij van 13 personen, die allen moesten afwateren. Auto's die toevallig passeerden, zullen een fraai uitzicht hebben gehad.

Aangekomen in de hoofdstraat van Langweer, vonden enkelen het nodig om de maan wat vroeger te laten schijnen, tegen het raam, en sommigen vanuit een geopende. Gelukkig was er weinig publiek om e.e.a. te aanschouwen. Eenmaal in het Wapen, werden er nog wat (onverstaanbare) aardige woorden gepreveld, en werd de dag afgesloten met jawel..een biertje!


 

E-mailen
Bellen
Info